Uuden asukkaan Livigno

Livigno sijaitsee aivan Sveitsin rajan tuntumassa Pohjois-Italiassa ja se on suosittu matkakohde erityisesti talvisin. Livigno on täynnä mahdollisuuksia urheilla ja seikkailla upeassa luonnossa: useat häikäisevät rinteet houkuttelevat kaikentasoisia laskettelijoita, lumilautailijoita ja telemark-hiihtäjiä. Kymmenien kilometrien mittaiset hiihtoladut puolestaan puhuttelevat murtomaahiihtäjiä. Heille, joita talviurheilu ei kiinnosta, alueelta löytyy myös hieno sisävesipuisto sekä patikointireittejä. Alueen historialliseen tunnelmaan ja huikeisiin maisemiin on vaikea olla rakastumatta. Yksi vierailu voi hyvin riittää viemään matkailijan sydämen. Livigno ei ole vain talvinen unelma, vaan alueelta löytyy paljon tekemistä myös kesäisin. Ympärivuotinen asuminen voi siis sekin olla hyvin miellyttävää, etenkin jos urheiluhenkisyyttä riittää. Kesäisin patikointi ja pieni piknik vihreässä vuoristossa parantavat niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia. Ennen muuttoa on tärkeää muistaa muutamat asiat, jotka auttavat valmisteluissa.

Mitä tehdä ennen muuttamista?

Suomalaisten onneksi Italia kuuluu EU:hun, joten muuttaminen on sen tuomien etuuksien ansiosta helppoa. Asumiseen riittävät pelkkä passi ja suomalainen henkilötunnus. Yli kolmen kuukauden oleskelun jälkeen suosittelemme, että paikallinen osoite ja henkilötiedot ilmoitetaan paikallisille viranomaisille. Suomen päässä on myös tärkeää ilmoittaa muutosta Kelaan ja maistraattiin. Muuttaessa kannattaa varata mukaan paljon kärsivällisyyttä ja huumorintajua, sillä italialainen elämäntapa poikkeaa suomalaisesta. Italiassa asuminen tuo tuhansia uusia kokemuksia, jotka vastaanottaakseen on mielen hyvä olla avoin. Matkalla voi tapahtua vastoinkäymisiä, joihin on hyvä varautua italialaistyyliin rennolla asenteella. Parasta Italiassa asumisessa on se, että pääsee tutustumaan aitoon Italiaan turismin takana ja olemaan osana sitä. Elämä ulkomailla on haastavaa, mutta inspiroivaa. Tämän takia Livignoonkaan muuttamista ei kannata pelätä, sillä me elämme vain kerran. Unelmista voi tehdä totta vain niin lyhyen ajan.

Miksi muuttaa Livignoon?

Syitä, miksi Livignoon ja Italiaan kannattaa muuttaa, on lukemattomia. Mainitkaamme niistä muutamia. Yhtenä tärkeimmistä syistä ovat ehdottomasti Livignon upeat harrastusmahdollisuudet niin kesäisin kuin talvisinkin. Livigno on aivan erityisesti talven ihmemaa. Italialaisten positiivinen ja sosiaalinen elämäntapa piristävät mukavasti ja tyrmäävät Alppi-maisemat lumoavat kenet tahansa. Oma lukunsa ovat upeat historialliset nähtävyydet, kuten kirkot, joissa voi käydä hiljentymässä arjen keskellä sekä ihailemassa tunnettujen maalareiden töitä. Italialainen ruokakulttuuri on maailmankuulu, viinejä tietenkään unohtamatta. Italialaiset nauttivat ruoasta ja juomasta ainutlaatuisella tavalla. Ruokapöydässä voidaan istua tuntikaupalla usean ruokalajin ateriasta nautiskellen. Ruokaa ei koskaan syödä yksin vaan Italiassa on kohteliasta kutsua naapurit ja ystävät syömään yhdessä. Livignosta pääsee päiväretkille Sveitsiin, Saksaan, Liechtensteiniin sekä tietysti lähimpään italialaiseen suurkaupunkiin, Milanoon. Vielä viimeisenä: Livigno on verovapaata aluetta, joten luksustuotteita pystyy ostamaan edullisin hinnoin. Tervetuloa!

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.