Seniorimatkailu Livignoon

Seniorimatkailu on tämän hetken kuumin trendi ympäri maailmaa. Arvioiden mukaan Suomessa asuu jo yli 2 miljoonaa yli 50-vuotiasta ja senioreita pidetään matkailijoiden kermana. He ovat jo nähneet maailmaa elämänsä aikana, joten he tietävät mitä lomaltaan haluavat. Seniorit ovat yleensä hyvin avomielisiä ja halukkaita tutustumaan paikalliseen elämään. He voivat myös matkailla ympäri vuoden, jolloin he voivat nauttia kohteista myös kiireisten sesonkien ulkopuolella. Senioreilla on kuitenkin tiettyjä vaatimuksia lomakohteille. Kohteissa pitää olla hyvätasoisia hotelleja, joissa ei tarvitse kiivetä portaita. Alueella pitää olla heille sopivaa tekemistä kuten mahdollisuus kevyeen liikuntaan, retkiä jossa tutustutaan paikalliseen elämään sekä hyviä paikallisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia iltapäiväkahvin. Kohde ei myöskään saa olla vaikeasti tavoitettavissa. Livigno täyttää kaikki vaatimukset! Käynti Livignossa on onnistunut ja laadukas kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

Matkustaminen Livignoon ja hotellimajoitus

Livignon läheisyydessä, noin 200 kilometrin säteellä, on neljä lentokenttää: Milanon Malpensa ja Bergamo, Itävallan Innsbruck ja Zürichin kenttä Sveitsissä. Jokaiselle kentälle lennetään suorilla lennoilla Suomesta. Sesonkiaikoina talvisin Milanon kaikilta lentokentiltä on suora bussiyhteys Livignoon. Suora bussiyhteys toimii myös Itävallan Innsbruckin lentokentältä joulukuusta maaliskuuhun. Perille pääseminen on siis todella helppoa! Sesongin ulkopuolella Livignon läheisyyteen kulkee junia Milanosta ja Sveitsistä. Juna-asemalta pääsee taksilla tai bussilla kätevästi perille. Myös taksikuljetus on mahdollista kaikilta lentokentiltä ympäri vuoden. Livigno on täynnä korkeatasoisia hotelleja, jotka ovat sopivia vaikeasti liikkuville. Joidenkin hotellien tarjonnassa on kylpyläpalveluja, joka on rentouttavaa pitkän ulkoilupäivän jälkeen. Hotelleista suurin osa on rakennettu historiallisiin ja puusta valmistettuihin alppitaloihin. Hotellit huokuvat alppikylän henkeä mutta kaikki hotellit on varustettu moderneilla mukavuuksilla.

Tekemistä senioreille

Livigno on talviurheilua rakastaville täydellinen kohde. Senioreille sopiviakin liikuntamuotoja on useita. Alueella kiemurtelee 30 kilometriä hiihtolatuja, joiden varrella voi ihastella upeita alppimaisemia. Latujen lisäksi Livignossa voi harrastaa sauvakävelyä ympäri vuoden. Seikkailunhaluiset voivat osallistua helikopterilla tehtävälle panoramaretkelle. Helikopteri vie matkustajansa Alppien yläpuolelle, josta aukeaa uskomaton näkymä vuoristoon. Kulinaristeille alueen omat tuotteet ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Livignossa on tarjolla Italian keittiön parhaimmisto. Alueen omia kuuluisuuksia kuten erilaisia juustoja, ilmakuivattua naudanlihaa, viinejä ja oluita pitää maistaa. Olutpanimolle ja viinitehtaaseen järjestetään myös retkiä. Jos ilmakuivatun naudanlihan alkuperä mietityttää, sitä valmistavalle tehtaalle voi myös tutustua päiväretkellä. Välipäivinä voi käydä rentoutumassa uiden ja saunoen Livignon upeassa sisävesipuistossa ja kylpylässä, Aquarandassa. Herkullisen illallisen jälkeen kävely historiallisessa kylässä on täydellinen päätös päivälle.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.