Polttarit Livignossa

Polttareita juhlitaan myös Italiassa. Ne eivät kuitenkaan kuulu perinteiseen italialaiseen kulttuuriin. 1970-luvun jälkeen polttarit rantautuivat Italiaan amerikkalaisen vaikutuksen myötä. Italiassa ne tunnetaan nimellä ”addio al celibato” eli hyvästit selibaatille. Polttareita juhlivat yleensä italialaiset miehet, jotka kokoontuvat ystäviensä kanssa yhteen viettämään iltaa. Illan aikana yhteisen ruokailun jälkeen yhdessä juodaan, lauletaan ja tanssitaan. Polttarit vietetään yleensä päivää ennen hääjuhlaa ja morsian on kotona odottamassa hääpäivää. Morsiamen ja sulhasen tapaaminen päivää ennen häitä uskotaan tuottavan liitolle huonoa onnea. Tosin, viime vuosina morsiamet ovat myös alkaneet järjestää polttarijuhlia. Niissä morsian ystäviensä kanssa hemmottelevat itseään kylpylöissä tai erilaisissa kauneushoidoissa. Suomalaisten tapa juhlia polttareita on italialaisille outoa. Italialaisissa polttareissa ei leikkejä tai naamiaisasuja yleensä ole. Jotain jäynää kuitenkin sulhasen ystävät voivat sulhasen pään menoksi voidaan kuitenkin keksiä.

Miten polttarit järjestetään Livignossa?

Livignon alueella on useita satoja hotelleja, joista on helppo valita sulhaselle ja seurueelle sopivin. Ryhmämatkailun etuina hotellin tarjoamat ryhmäalennukset. Ryhmävaraukset täytyy kuitenkin tehdä todella aikaisin, joten polttareita Livignossa kannattaa aloittaa suunnittelemaan useita kuukausia aikaisemmin. Hotellin jälkeen on hyvä suunnitella tekemistä loman ajaksi. Livignossa voidaankin yhdistää urheiluloma ja polttarit yhteen. Livigno on täynnä aktiviteetteja talviurheilusta kiinnostuneille. Laskettelu, telemark-hiihto, murtomaahiihto, lumilautailu, vapaalasku, heli-ski, lumikengillä patikointi, fatbikella ajo lumessa, ratsastus, moottorikelkalla ajo, sisävesipuisto ja kylpylä, vain muutaman mainitaksemme. Rinteissä voi käydä nauttimassa juomia ja drinkkejä laskujen välilläkin. Kuntoilun jälkeen on aika nauttia Italian maailmankuulusta keittiöstä sekä paikallisista herkuista alueen kymmenissä ravintoloissa. Ruoan kanssa kannattaa maistella paikallisten panimoiden ja viinintuottajien tuottamia oluita ja viinejä. Hyvin nautitun ruoan ja juoman jälkeen polttarit voivat jatkua paikallisissa baareissa ja iltaelämässä.

Baarit ja iltaelämä Livignossa

Upeiden rinteiden ja muiden jännittävien urheilumahdollisuuksien takia Livigno on erityisen suosittu eurooppalaisen nuorison keskuudessa. Alueelta löytyykin useita baareja, ravintoloita ja diskoja joissa juhlinta jatkuu läpi yön. Monet ravintolat järjestävät omaa ohjelmaansa iltaisin live-musiikin kanssa. Ruokailun yhteydessä voi nauttia siis viihdyttävästä italialaisesta viihteestä, joka on saanut myös vaikutteita Saksasta. Ravintolat ovat varmasti halukkaita järjestämään polttareita juhlivalle seurueelle erityisohjelmaa, jos asiasta sovitaan etukäteen. Sulhanen voidaan esimerkiksi ottaa mukaan ravintolan omaan iltaohjelmaan vaikka tanssimaan tai laulamaan. Ravintoloiden ohjelman päättyessä, seurue voi siirtyä yhteen alueen monista baareista maistelemaan paikallisia juomia ja erikoisuuksia ja samalla nauttimaan yhdessäolosta. Baari-illan jälkeen on vielä mahdollisuus karistaa laskettelurinteiden pölyt Livignon diskoissa ja yökerhoissa. Onnistuneen polttari-illan jälkeen on hyvä palata hotelliin lepäämään ja suunnittelemaan seuraavan päivän ohjelmaa.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.