Parhaat keinot opiskella italiaa

Italian kieltä pidetään yhtenä maailman kauneimmista kielistä ja sitä puhuu äidinkielenään yli 70 miljoonaa ihmistä maailmassa. Suomalaisia Italia ja sen kieli ovat kiehtoneet jo vuosikymmeniä; ainakin niin kauan kun saapasmaahan on päässyt lomalle. Italian kieli yhdistetään ennen kaikkea romanttisiin elokuviin, musiikkiin ja rakkauteen ja sitä pidetäänkin rakkauden kielenä. Suomalaiset ovat onnekkaita, sillä Italian kieltä voi opiskella monella eri tavalla ja välineellä. Aiemmin kirjastoissa ja kirjakaupoissa oli tarjolla ainoastaan oppikirjoja, joista parhaimmissa oli mukana kasetti. Isoissa kaupungeissa oli mahdollisesti yksi tai kaksi kielikurssia, johon pääsi mukaan vain, jos ilmoittautui ajoissa. Rakkaus italiaan kuitenkin huomattiin ja nykyaikana kielen opiskelu on todella monipuolista ja sopii kaikenikäisille. Jo muutaman lauseen opiskelu voi muuttaa seuraavan Italian loman täysin.

Kielikurssit, televisio-ohjelmat ja oppikirjat

Italian kielen opiskelun voi aloittaa melkein missä iässä vain. Lukiossa italian kieltä voi opiskella lisäaineena, mutta paras ikä aloittaa uuden kielen opiskelu on alle 10-vuotiaana. Kirjastot ja kirjakaupat pursuavat uusia oppimateriaaleja, kuten kirjoja, cd-levyjä ja italiankielisiä kirjoja. Kansanopistojen tarjonnassa on joka vuosi useita eritasoisia italian kursseja, joihin on helppo ilmoittautua mukaan. Televisiossa on näytetty italian kieltä opettavia televisiosarjoja sekä italiankielisiä sarjoja, joiden avulla voi parantaa kielitaitoaan. Ei pidä unohtaa, että verkossa opiskelu on nykyaikaa. Italian verkkokurssit ovat sopivia heille, jotka eivät pysty töiden tai välimatkan takia osallistumaan normaaliin opetukseen. Verkkokursseilla oppimateriaali ja tehtävät löytyvät verkosta sekä kaikki kontakti opettajaan tapahtuu netin välityksellä. Verkossa voi myös keskustella italialaisten kanssa, jolloin kynnys kokeilla opittua sanavarastoa pienenee.

Matkustaminen Italiaan

Paras tapa oppia italian kieli on matkustaa Italiaan ja asua siellä pidempi aika. Kieli on kulttuurin avain ja sillä voi avata aivan uusia ulottuvuuksia jo ehkä tutuksi käyneeseen maahan ja sen ihmisiin. Italialaiset ovat hyvin perinteitä kunnioittavia ja rakastavat maataan. Monet eivät osaa puhua englantia, joten kommunikointi paikallisten kanssa voi jäädä hyvin pinnalliseksi. Turistit, jotka ovat nähneet vaivaa oppiakseen heidän kielensä, ovat italialaisten silmissä hyvin arvostettuja. Italialaiset ovat hyvin sosiaalisia ja luonnostaan uteliaita. Naapureiden kanssa käyty pieni keskusteluhetki tarkoittaa hetkeä, jossa kaksi kulttuuria yhdistyy ja oppii jotain toisistaan. Ehkä seuraavana päivänä voi tulla kutsu naapurin ruokapöytään eikä parempaa tilaisuutta oman kielitaidon kehittämiseen oikeastaan ole. Eikä virheitä kannata koskaan pelätä, sillä italialaiset eivät niistä välitä! Kynnys kielen käyttämiseen alenee paikan päällä ja rohkeus puhua kasvaa.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.