Näin pääset Livignoon

Pohjois-Italiassa sijaitseva Livigno on erittäin houkuttava lomakohde etenkin kaikille talviurheilusta kiinnostuneille. Vaikka se on osa kuuluisaa saapasmaata, useamman tuhannen asukkaan alue sijaitsee todella lähellä Sveitsin rajaa. Pohjoinen sijainti tarkoittaa käytännössä myös sitä, että piskuinen Liechtenstein sekä Itävalta ovat lähempänä kuin esimerkiksi Milano, Venetsia ja Geneve.

Ennen infrastruktuurin kehittymistä Italiasta olikin todella haastavaa päästä talvikaudella Livignoon, minkä johdosta liikenteen pääpaino oli Sveitsin puolella. Asiat kuitenkin muuttuivat ja nykyään pääsee helposti liikkumaan myös Italian puolelta ympäri vuoden.

Saavu paikalle lentokoneella

Matkalle mielivällä on valinnanvaraa, sillä runsaan 200 kilometrin sisällä sijaitsee 4 eri maan lentokenttää. Hän voikin käytännössä katsoa, minne on halvimmat lennot ja mistä saa vuokrattua auton kaikkein edullisimmin. Kaikkein lähimpänä maantieteellisesti sijaitsee Itävallan Innsbruckin lentokenttä, jonne on 180 kilometriä. Muita läheisiä kenttiä ovat Milanossa sijaitseva Bergamon kenttä, johon kertyy matkaa lähemmäs 200 kilometriä. Sveitsissä sijaitseva Zurichin kenttä sekä Saksan Friedrichshafen sijaitsevat molemmat noin 210 kilometrin päässä. Suomalaisten matkailijoiden kannalta kaikkein helpoin vaihtoehto lienee Münchenin kenttä, jonne on runsaat 300 kilometriä.

Hyödynnä bussikuljetus

Livignon kaupunki on suhtautunut erinomaisesti paikalle saapuviin turisteihin, sillä se on räätälöinyt laskettelusta kiinnostuneita turisteja varten erikoisautokuljetuksen. Vierailijat pääsevät käytännössä hyppäämään bussin kyytiin suoraan lentokentältä, minkä johdosta painavia laskettelukamoja sekä matkalaukkuja ei tarvitse raahata ympäri Italiaa.

Bussit kulkevat kausiluontoisesti. Liikennöinti alkaa Milanon Malpensalta, Linaten kentältä sekä Bergamon Orio al Seriolta marraskuun loppupuolelta. Linja-autokuljetus käynnistyy tammikuussa Innsbruckista ja päättyy maaliskuun loppupuolella, mikä on matkaajan kannalta mukavaa.

Jos kaipaat kuitenkin omiin aikatauluihisi räätälöidympää vaihtoehtoa, on taksi erinomainen vaihtoehto. Kustannuksia voi tiedustella etukäteen paikallisilta taksiyrityksiltä, jotta lasku ei yllätä kyytiin hypätessä.

Matkusta junalla

Jos olet tulossa Livignoon esimerkiksi kaupunkiloman jälkeen, pääsee paikalle myös julkisilla kulkuneuvoilla. Alueelle pääsee käyttämällä bussin ja junan yhdistelmää, mikä on erinomainen asia matkalaisen kannalta. Julkiset toimivat seuraavasti:
Milanosta tullessa kulkee juna Tiranoon, josta matka jatkuu eteenpäin bussilla. Pohjoisesta tulevat voivat matkustaa Sveitsin Zerneziin, josta voi ottaa bussin tai halutessaan taksin Livignoon.
Aikataulujen hakeminen onnistuu vaivattomasti kansallisten junayhtiöiden sivuilta matkan suunnittelemista varten. Näin ollen matkan teko ei missään nimessä jää vaiheeseen tai esty puutteellisen reitityksen takia. Kyseessä on hieman syrjässä oleva paikka, minkä johdosta on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota toimivaan logistiikkaan – erityisesti, kun matkalla on mukana painavia lasketteluvarusteita sekä -vaatteita.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.