Lomaile edullisesti Livignossa

Livigno on upea Pohjois-Italiassa sijaitseva kaupunki, joka houkuttaa turisteja ympäri maailman. Se on erityisesti shoppailijoiden suosiossa, sillä alue on tunnettu siitä, että ostoksia voi suorittaa verovapaasti. Tämän asian johdosta pienessä paikassa onkin huomattava määrä liikkeitä asukaslukuun nähden. Vaikka tämä ostosparatiisi voi herättää matkailijalle mielikuvan kalliista kaupungista, ei asia ole todellisuudessa näin. Käsittelemme tässä artikkelissa parhaat vinkit, joiden ansiosta loman voi toteuttaa pienemmälläkin budjetilla ja joita hyödyntämällä voi säästää jopa kolmenumeroisia summia. Ensimmäiseksi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten saapuu paikan päälle. Vaikka Livignossa ei ole lentokenttää, on niitä 200 kilometrin säteellä useampia. Onkin hyvä tehdä hintavertailua siitä, pääseekö Milanoon, Innsbruckiin, Zürichiin vai Müncheniin kaikkein edullisimmin. Matkan hintaan ei kannata kuitenkaan laskea pelkkiä lentolippuja, vaan käyttäjän pitää huomioida kokonaiskustannukset kaikkine siirtymisineen

Valitse kohtuuhintainen majapaikka

Majoitus on kenties suurin yksittäinen kustannus etenkin pidemmän loman aikana, joten sitä on syytä miettiä todella tarkkaan. Etenkin aktiivilomalle tullut henkilö ei paljoakaan hotellihuoneessa viihdy, vaan hänen tarkoituksenaan on viihtyä ulkosalla. Onkin hyvä hahmottaa omia vaatimuksia ennen lomalle lähtöä. Tällä tavalla voi määritellä, onko majoituksen tasolla niinkään merkitystä eli riittäisikö majapaikaksi edullinen hostelli vai onko mukana pieniä lapsia, joiden takia kannattaa panostaa korkeampaan laatuun. Mikäli matkailija haluaa majoittua mukavasti mahdollisimman edullisesti, on syytä kääntää katseet hieman kauemmas kaupungin ydinkeskustasta, jossa majoitus on aina hieman kalliimpaa. Parin kilometrin kävelymatkan päästä voi löytää kotoisia ja kohtuuhintaisempia majapaikkoja, jotka eivät sisällä keskustalisää. Käytännössä matkailija saa pienen happihyppelyn ansiosta enemmän neliöitä ja enemmän tilaa. Jos käytössä on vuokra-auto ja mahdollisuus majoittua kauempana, kannattaa katseet kääntää pidemmälle haja-asutusalueelle.

Tingi ruuan hinnasta

Ruokailu on merkittävä kustannuserä lomalla, joten siihen kohdistuvat säästöt voivat säästää lomakassaa huomattavasti. Edullinen tapa pihistää ruuan kustannuksista on omien ruokien tekeminen. Italia on tunnettu herkullisista juustoistaan, maukkaista salameistaan sekä herkullisista leivistään, joten esimerkiksi täyttävät sämpylät toimivat hyvin illallisen korvikkeena ja niitä on helppo pakata mukaan esimerkiksi hiihtoretkelle. Hyvä tapa vähentää ruokakustannuksia on ottaa etukäteen selvää ruokapaikoista – osa ravintoloista on luonnollisesti turistihinnoissa, joten kyseisiä paikkoja kannattaa välttää. Sen sijaan kannattaa etsiä paikallisten suosimia paikkoja, joissa ruoka on useimmiten erinomaista ja huomattavasti halvempaa. Tällaisia ravintoloita voi löytää esimerkiksi internetistä, joten pienikin etukäteen suoritettu tutkimus voi osoittautua vaivan – ja rahan – arvoiseksi. Monissa ruokakaupoissa on myös tarjolla tuoretiski, josta voi ostaa valmiita aterioita kohtuuhintaisemmin kuin ravintoloissa.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.