Webbikamerat Livignossa

Webbikameroita on käytetty viestinnässä jo pitkään. Kuvaa ja ääntä välittävä nettikamera esiteltiin markkinoille jo vuonna 1991. Ensin kamera oli suosittu keino pitää yhteyttä ystävien kanssa erilaisten chat-ohjelmien kautta ja webbikamera yhdisti kaukana asuvat sukulaiset toistensa kanssa. Ajan myötä webbikameroiden käyttötarkoituksia on lisätty. Yksi suosituin muoto on suoratoistopalvelut netissä. Myös matkailukohteet ovat asentaneet kiinnostaviin paikkoihin webbikamerat, jotka lähettävät suoraa lähetystä netissä ympäri vuorokauden. Livignossa ja sen lähialueilla on yhteensä kahdeksan kameraa, jotka lähettävät kuvaa Livignosta 24/7. Webbikamerat ovatkin hauska ja mielenkiintoinen tapa tutustua etukäteen esimerkiksi laskettelurinteen lumen paksuuteen, laskettelukeskuksen toimintaan, kaupungin tai rinteen näkymiin, säähän tai yrittää löytää kuvista alueella vierailevia ystäviä. Teknologia yhdistää ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia tiedon keräämiseen. Tutustutaan siis yhdessä Livignon webbikameroihin ja katsotaan mitä ne tarjoavat katsojalleen.

Kaupunkikamerat

Livignon kahdeksasta kamerasta yhteensä neljä kameraa kuvaa kaupunkia ja Aquagranda -sisävesipuistoa. Kolme kameraa kuvaa siis Livignon kaunista keskustaa ja niistä kaksi on asennettu risteyksiin: passo del galloon ja passo dell`Eiraan. Passo del gallo on risteys Livignon ulkopuolella sen pohjoispuolella. Kuvassa näkyy pieni alppikylä, jonka vieressä virtaa joki. Passo del galloon saavutaan Munt la Schera tunnelista kohti Livignoa. Toinen risteys, nimeltään passo dell`Eira, sijaitsee aivan Livignon hiihtohissien ja rinteiden läheisyydessä. Kadulta löytyy myös kappeli, joka on omistettu Madonna della Pacelle. Kolmas kaupunkikamera kuvaa Livignon kävelykatua eli aivan kaupungin keskustaa. Kameran kuvasta voi nähdä ravintoloista, hotelleja, kauppoja ja baareja sekä seurata kaupungin vilinää. Aquagrandan webbikamera lähettää kuvaa 360 asteisessa kulmassa eli se pyörii akselinsa ympäri. Kuvassa näkyvät sisävesipuisto ja kylpylä ulkoapäin. Taustalla häämöttävät upeat vuoret.

Luontoa ja rinteitä kuvaavat webbikamerat

Kahdeksasta kamerasta neljä kameraa kuvaa häikäiseviä Livignon rinteitä ja alppimaisemaa. Rinteitä tarkkailee kaksi kameraa, joista toinen osoittaa Livingon lumialueelle. Täälläkin taustalla näkyvät upeat vuoristot. Parhaimmillaan tästä kamerasta voi bongata tuttuja hiihtäjiä! Toinen kamera onkin asennettu laskettelurinteen huipulle. Monte della Neve on noin 3 100 metriä korkea vuori, jonka rinteillä voi lasketella Mottolinon laskettelualueella. Laskettelurinteen huipulta on mahtavat näkymät alas laaksoon, jotka suorastaan kutsuvat laskemaan. Kolmas luontokamera kuvaa yhtä Livignon kauneinta kohdetta eli Lago di Livigno -tekojärveä, joka sijaitsee Livignon laaksossa. Lago di Livigno on suurimmaksi osaksi Italian puolella, mutta tekojärven padolle mennessä joutuu ylittämään Sveitsin rajan. Viimeinen kamera kuvaa Passo del Foscagno- kulkuväylää, joka on 2200 metrin korkeudessa sijaitseva sola ja kulkuväylä josta saavutaan Livignoon. Solan yläpuolella joutuu läpikäymään tullitarkastuksen Livignon verovapaus-statuksesta johtuen.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.