Livignon sää

Livigno on erittäin mielenkiintoinen turistikohde, mutta matkaa suunnitellessa on hyvä kiinnittää huomiota etukäteisvalmisteluihin eli vaatetukseen. Koska alue sijaitsee Alpeilla, on luonnollisesti ymmärrettävää alueella olevan neljä erilaista vuodenaikaa.

Ota kausivaihtelut huomioon

Suomalaisten on helppo ymmärtää se, että harva asia on yhtä epävarma kuin sää. Tämä samainen väite pätee hyvin myös Livignon kohdalla. Vaikka Sondrion maakunnassa sijaitseva kaupunki on eteläisemmän Ranskan korkeudella, on sää huomattavasti vaihtelevampi. Onkin tärkeää, että Livigno sää tulee katsottua ennen matkalle lähtöä.

Jos olet menossa laskettelumatkalle, muista varata tarpeeksi vaihtovaatetta mukaan. Pitkä päivä rinteessä voi osoittautua vaatteille kohtalokkaaksi, sillä voi käydä niin, että ne ovat illan tullen täysin märkiä. Jotta välttää sairastumiset ja epämukavan olotilan, on erittäin tärkeää pakata mukaan alusasukerrastoja, useampia toppatakkeja sekä -housuja. Näin ollen ei tarvitse huolehtia siitä, että joutuisi rinteisiin märissä vaatteissa.

Keskimääräiset lämpötilat

Kaiken kaikkiaan on hyvä muistaa, että lämpötilavaihtelut tuovat tervetullutta muutosta. Voit lukea lisää vinkkejämme, mitä kannattaa tehdä matkan aikana säästä riippumatta. Käymme nimittäin seuraavaksi läpi keskilämpötilat, jotka alueella vallitsevat päiväsaikaan. On hyvä muistaa, että yöllä voi olla huomattavasti kylmempi.

 • Tammikuussa lämpö pyörii nollan tuntumassa, hieman pakkasen puolella.
 • Helmikuun sää vaihtelee 2-6 asteen välillä.
 • Maaliskuussa on niin ikään 4-8 astetta.
 • Huhtikuussa alkaa kevät, jolloin lämpötila saattaa nousta jopa 16 asteeseen.
 • Toukokuussa lämpötila vaihtelee 15-18 asteessa.
 • Kesäkuussa lämpötila voi vaihdella rajusti aina 13 asteesta 26:een.
 • Heinäkuussa on tyypillisesti 20-21 astetta.
 • Elokuun lämpötila pyörii 20 asteen ympärillä.
 • Syyskuun keskilämpötila on n. 16 astetta, mutta olosuhteet ovat epävakaat. Alueella sataa usein.
 • Lokakuussa alkaa sateet ja lämpötila painuu 10-12 asteeseen.
 • Marraskuussa voi tulla lunta, kun taas lämpötila pyörii 7-9 asteen ympärillä.
 • Joulukuussa on tyypillisesti 4-5 astetta lämmintä.

Suojaudu aurinkovoiteella

Livignon sijainti tarkoittaa sitä, että pilvien välistä porottavakin aurinko voi pahimmassa tapauksessa osoittautua tuhoisaksi. Harva voi palaa rajusti huomaamattakin. Tämä asia on ehkäistävässä helpolla varatoimenpiteellä – matkailijan täytyy muistaa varata tarpeeksi korkealla kertoimella varustettua suojavoidetta. Hieman vaaleampihipiäisen henkilön kannattaa ehdottomasti varata suojakerroin 50, jotta aurinko ei pääse kaikessa vaarallisuudessaan yllättämään.

Varaa tuulitakki mukaan kaiken varalle

Vaikka matka olisi suunnitteilla kesäaikaa, on hyvä muistaa, että alue sijaitsee kilometrien korkeudessa. Näin ollen on muistettava, että huipulla voi tuulla todella kovaa, mikä voi vaikeuttaa kulkemista. Tuuli, jonka nopeus on 10 m sekunnissa, ei ole harvinaisuus – päinvastoin.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.