Livigno – talviurheilijan huippukohde

Pohjois-Italiassa sijaitseva Livigno on tunnettu hiihto- ja laskettelukeskus. Sen lumiset rinteet houkuttelevat pariinsa kaikenikäisiä laskettelijoita, lumilautailijoita ja hiihtäjiä niin Euroopasta kuin muualtakin maailmasta. Italian Alppien henkeäsalpaavien maisemien äärellä laskettelu tai lumilautailu on mieleenpainuva kokemus. Livigno on tunnettu myös muista nähtävyyksistään: alueelta löytyy esimerkiksi useita vanhoja kirkkoja, joissa voi vierailla. Niistä vanhin on Saint Roccon kirkko, joka on rakennettu jo 1500-luvulla. Kirkosta on häikäisevät näkymät vuorille ja niityille. Laskettelun ja hiihtämisen jälkeen matkailija voi tutustua Livignon kattavaan, yli 250 myymälää sisältävään verovapaiden merkkiliikkeiden tarjontaan. Livignon liikkeissä edustettuina ovat kaikki tunnetut merkit, muun muassa Prada, Balmain sekä Timberland, ja mikä parasta, verovapauden ansiosta hinnat ovat edullisempia kuin missään muualla Italiassa. Livigno on suosittu kohde myös patikoijien keskuudessa kesäkuukausina, mutta lunta Alpeilta voi löytyä vielä silloinkin.

Laskettelurinteet

Talviurheilukausi Livignossa on pitkä. Se alkaa lokakuun alussa ja päättyy tavallisesti huhtikuun lopulla – venyen joskus jopa toukokuulle asti. Livignon alueella on useita laskettelukeskuksia ja -rinteitä. Rinteistä löytyy sopivia vaihtoehtoja eritasoisille laskettelijoille sekä lumilautailijoille. Italian Alpeilla lunta riittää ympäri vuoden, joten Livignon kaduilla voi myös kesäkuukausina nähdä hurjapäisiä lumilautailijoita lumilautojen kanssa. Alueella on satoja hotelleja ja pieniä aamiaismajoituksia, joiden joukosta matkailija löytää varmasti itselleen mieluisan majapaikan. Hotelleista suurin osa henkii alueen historiallista tunnelmaa ja ne tarjoavat idylliset puitteet yöpymiselle. Livignossa laskettelijoille ja lumilautailijoille on tarjolla hiihtopassi, jolla pääsee käyttämään alueen 31 hiihtohissiä. Passeja voi ostaa usealle päivälle tai vain muutamalle tunnille omasta tarpeesta riippuen. Aloitteleville hiihtäjille tarjolla on myös ammattimaisten hiihdonopettajien vetämiä hiihtokouluja. Livigno on totisesti talviurheilijoiden paratiisi.

Muut talviharrastusmahdollisuudet

Jos laskettelu, telemark-hiihto tai lumilautailu eivät kiinnosta, löytyy Livignosta niiden ohella kattava valikoima muitakin jännittäviä sekä perinteisiä harrastusmahdollisuuksia. Laskettelurinteiden ulkopuolella on monenlaista toimintaa. Alpit tarjoavat oivan kulissin myös ihan tavalliselle hiihdolle ja alueella kiertääkin yli 30 kilometrin pituinen hiihtolatu, joka on avoinna eri-ikäisille ja tasoisille hiihtäjille. Jos perinteisempi talvilaji ei houkuttele, lomailija voi laittaa jalkaansa lumikengät ja lähteä vaellukselle talvisiin maisemiin. Tai miltä kuulostaisi helikopterilla lentäminen vuoren huipulle ja sieltä rinteeseen hyppääminen? Vapaalaskun harrastajille Livignossa on useita sopivia rinteitä normaalien laskettelurinteiden ulkopuolella. Livignosta voi myös vuokrata helikopterin ja kierrellä Alppien ympärillä näköaloista nauttien. Jos fatbike ei ole vielä tuttu ajoneuvo, voi Livignossa kokeilla, miltä off-road-polkupöyrällä ajaminen lumen päällä tuntuu. Välipäivinä on houkuttelevaa pulahtaa sisävesipuiston altaisiin ja palautua edellisen päivän liikunnan jälkeen.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.