Inspiraatiota päiväretkien tekemiseen

Pohjois-Italiassa sijaitsevan Livignon sijainti on ihanteellinen mitä erilaisempien päiväretkien tekemiseen. Julkinen liikenne toimii kohtuullisesti, minkä ansiosta vierailija pääsee halutessaan kiertelemään myös lähialueita. Tällaista tilaisuutta ei missään nimessä kannata jättää välistä, sillä lähistöllä sijaitsee upeita ja luonnonkauniita paikkoja.

Suurkaupungin vilskeeseen

Jos haluaa jättää rauhallisen kylän ja suunnata kohti vilkkaampaa menoa, lähin suurkaupunki on muodin mekkana tunnettu Milano. Päiväretkelle on hyvä lähteä heti aamusta, sillä matka kestää arviolta 4-5 tuntia aikatauluista riippuen. Näin ollen on kannattavaa herätä aikaisin aamulla, pakata tavaransa ja olla Milanossa aamupäivän aikana.

Kaikkein eniten matkasta saa irti, mikäli reissaaja haluaa jäädä kaupunkiin yhdeksi yöksi. Jos aikataulurajoite kuitenkin painaa, on parasta puristaa matka yhteen päivään ja etsiä päivämatkan kannalta kaikkein optimaalisimmat vaihtoehdot. Tällä tavalla on mahdollista kiertää Milanon tärkeimmät nähtävyydet esimerkiksi turistibusseilla ja palata illaksi takaisin kotiin.

Luonnonpuistot houkuttavat

Henkilöt, jotka ovat haaveilleet idyllisessä alppimaisemassa vaeltelemisesta, voivat suunnata kohti Sveitsin puolella sijaitsevaa Parc Elaa. Tämä kohde sijaitsee runsaan kahden tunnin ajomatkan päässä. On kuitenkin hyvä huomioida, että sinne pääseminen edellyttää vuokra-auton hankkimista – julkisilla kulkuneuvoilla on mahdotonta päästä paikalle.

Parc Ela on Unescon maailmanperintökohde, jonka huumavan kaunista luontoa vaalitaan ahkerasti. Alue sisältää lähes 600 neliökilometriä, joten innokkainkin patikoitsija löytää varmasti itselleen sopivimman reitin vaihtoehtojen joukossa. Alp Flixin alue taasen pitää tutkimuksien mukaan sisällään yli 2000 erilaista eläin- ja kasvilajia sekä monipuolisen biodiversiteetin. Se on merkittävä paikka kansainväliselläkin mittakaavalla.

Parc Elalla on mittava kulttuurihistoriallinen perintö – alueella on ollut merkittäviä liikennereittejä, linnoituksia sekä 19 autenttista alppihenkeä henkivää kylää. On sanomattakin selvää, että tämä puisto on ehdoton kohde kaikille luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Vieraile Liechtensteinissa

Liechtenstein on Euroopan kartalta katsottuna pieni maa, mikä lisää sen eksoottisuutta turistikohteena. Vaikka etäisyys on lähes 140 kilometriä, pääsee Livignosta kulkemaan näppärästi kohti tätä pikkuruista ruhtinaskuntaa. Hyvän yleiskäsityksen saa nopeasti, sillä alue koostuu 160 neliökilometristä sekä 37 000 asukkaasta. Sen talous porskuttaa todella kovaa, sillä työttömyysaste on alle 2 prosenttia sekä bruttokansantuote on yksi maailman korkeimmista.

Maassa käydessä kannattaa ehdottomasti piipahtaa Kunstmuseum Liechtensteinissa, joka tunnetaan valtiollisena maamerkkinä ja jossa on kansainvälisen taiteen mittava kokoelma. Kansallismuseossa voi sen sijaan tehdä havaintoja paikallisesta luonnosta sekä kulttuurista, joka on saanut vaikutteita erityisesti lähialueen saksankielisiltä alueilta – Itävallasta, Bavariasta, Sveitsistä ja Tirolista.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.