Häät italialaisittain Livignossa

Italialaiset ovat hyvin perinteitä kunnioittava kansa ja yleensä lapset asuvat vanhempiensa luona siihen asti kun menevät naimisiin. Seurustelu pidetään lyhyenä ja kihloihin mennään nopeasti. Sovittuja avioliittoja saatetaan solmia vieläkin. Maaseuduilla perinteitä kunnioitetaan enemmän, mutta suurkaupungeissa ollaan jo moderneja. Kihlajaiset ja hääseremonia huokuvat perinteitä ja vanhoja traditioita, joita halutaan vaalia. Italiassa 80 prosenttia asukkaista ovat uskonnoltaan katolisia. Katolisten säännöt avioliitolle ovat tiukat ja etenkin uskonnollisissa piireissä avioeroa pidetään huonona asiana. Italialaiset ovat kaikesta huolimatta perhekeskeinen ja sosiaalinen kansa. Heille perhe on kaikki kaikessa: tärkein asia koko maailmassa. Perheen perustaminen ja häät saavat erityisen merkityksen. Häät ovat aina ainutlaatuisia ja kuvaavat hääparia. Mitä kaikkia italialaisia perinteitä häihin kuuluu? Miten ne eroavat suomalaisista häistä? Voiko suomalainen pari juhlia häitään Italiassa?

Ovatko timantit ikuisia?

Italiassa kihlasormus on yleensä timanttisormus, sillä Italiassa uskotaan että timantit ovat syntyneet rakkauden liekeistä. Sunnuntaina pidetyt häät tuovat onnea. Jos morsian pukeutuu vihreään päivää ennen häitä, se tuo onnea ja hyvinvointia hääparille tulevaisuudessa. Pohjois-Italiassa sulhanen valitsee ja ostaa morsiamelle häälahjana häissä käytettävän morsiuskimpun. Mustasukkaisten ihmisten huonon vaikutuksen hävittämiseksi hääjuhlasta, sulhanen kantaa mukanaan palaa rautaa. Siunauksen ajaksi myös hääparin vanhemmat tulevat alttarille siunaamaan hääparin papin kanssa. Hääjuhlassa puolestaan tarjotaan vahvoja juomia. Hääparille kohotetaan maljaa ja toivotetaan 100 vuotta yhteiseloa tai hurrataan hääparille, jonka jälkeen hääparin on suudeltava. Juhlissa tanssitaan myös perinteisiä italialaisia tansseja. Häävastaanotto ei olisi täydellistä ilman kunnon italialaista ruokaa. Häissä ruokalajeja voi olla tarjolla jopa 14 ja perään tietenkin hääkakku vahvan espresson kera.

Suomalaisten naimisiinmeno Italiassa

Suomalaisparit voivat suunnitella vihkimistä tai hääjuhlien juhlimista Italiassa. Italiassa siviilivihkiminen on sitova ja voimassa kaikkialla maailmassa. Siviilivihkiminen tapahtuu yleensä historiallisissa kaupungintaloissa, mutta jotkut kunnat myöntävät poikkeuslupia vihkimiseen linnoissa, yksityisissä kartanoissa tai puutarhoissa. Vihkiminen tapahtuu italiaksi ja kestää noin 15 minuuttia. Symbolinen vihkiminen on joustavampaa ja vihkikaava täysin hääparin päätettävissä. Silloin ei tarvitse murehtia lupa-asioista ja vihkiminen voi tapahtua missä vain. Virallisen vihkimisen voi hoitaa Suomessa ennen matkaa. Jos hääparista toinen on katolinen, katolisessa kirkossa voidaan tehdä uskonnollinen siunaus. Italiassa on myös muiden uskontokuntien kirkkoja, joissa on mahdollisuus saada avioliitolle siunaus tai mennä virallisesti naimisiin. Livignossa on useita kirkkoja, ravintoloita ja upeita historiallisia rakennuksia, joissa voi järjestää hääjuhlat. Häät upeiden Alppien rinteillä ovat ainutlaatuinen kokemus kaikille häihin osallistuville.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.