Alppikylä Livingo kutsuu lomailemaan lemmikin kanssa

Haaveiletko lomasta lemmikkisi kanssa? Etkö halua jättää lemmikkiäsi hoitoon lomasi ajaksi? Monille lemmikki saattaa olla jopa syy jättää unelmien loma toteuttamatta, kun ylimääräiset hoitojärjestelyt tai pelkästään jo eron aiheuttama ahdistus nostavat kynnystä lähteä matkaan. Onneksi tarjolla on myös vaihtoehto ottaa lemmikki mukaan matkalle. Jos päätät lähteä matkalle lemmikkisi kanssa, kannattaa valita matkakohteeksi luonnonläheinen paikka, jossa pääset ulkoilemaan esimerkiksi koirasi kanssa mahdollisimman helposti. Yksi tällainen löytyy lumipeitteisten Alppien keskeltä Livignosta. Se hurmaa matkailijoita vuoristoidyllillään ympäri vuoden. Vilkkain lomasesonki on kuitenkin talvella, jolloin alueen laskettelurinteet avautuvat eri puolilta maailmaa tuleville laskettelijoille. Sinä ja koirasi löydätte kuitenkin paljon ulkoilumahdollisuuksia myös laskettelurinteiden ulkopuolelta. Pääsette lemmikkisi kanssa nauttimaan täällä henkeäsalpaavista vuoristomaisemista puhtaan luonnon keskellä ja alueelta löytyy myös useita lemmikkiystävällisiä majoituskohteita.

Luonnonläheinen Livigno – täydellinen kohde lemmikin kanssa matkustavalle

Livigno sijaitsee Pohjois-Italiassa, syrjäisessä alppilaaksossa, jonka ympärillä olevat Alpit kohoavat tuhansiin metreihin. Alue on ollut 1500-luvulta lähtien verovapaa alue, joten kyseessä on vero- ja ostosparatiisi, jossa voit tehdä myös edullisia ostoksia. Kesäisin Livingon upeat vuoristomaisemat houkuttelevat runsaasti patikoijia. Toki läpi vuoden lumipeitteiset vuoret kutsuvat rohkeimpia laskettelemaan myös kesäisin. Sinä taas voit lähteä lemmikkisi kanssa patikoimaan kylän lähellä olevaan komeaan kansallispuistoon. Alue on erittäin suosittu retkeilykohde. Jos haluat esimerkiksi tutustua jylhiin kalliomaisemiin, patikoi lemmikkisi kanssa Val Viéran laaksoon. Kyseessä on henkeä salpaavan kaunis kanjoni, josta löytyy sekä loivempia että vaativampia reittiosuuksia. Laakso löytyy aivan Livignon kylän läheltä tekojärven vierestä. Voit tehdä Livignossa lyhyempiä patikkaretkiä tai retkeillä ympäröivässä maastossa lemmikin kanssa useampiakin päiviä. Tee oma retkisuunnitelmasi huomioiden kuntosi, erätaitosi sekä lemmikkisi valmiudet.

Lemmikki lomalle mukaan – lue vinkit!

Lemmikin voi ottaa myös pitemmälle lomamatkalle mukaan, mutta joudut tekemään lemmikkisi takia matkaa varten muutamia erityisjärjestelyjä. Jos lähdet matkaan koiran kanssa, on hyvä tietää, että lentokoneen matkustamoon voi ottaa kassiin mahtuvan koiran, joka painaa korkeintaan kahdeksan kiloa. Kassin tulee mahtua jalkatilaan. Varaa koiralle lentopaikka etukäteen. Lentopaikka maksaa suunnilleen 50 euroa riippuen lentoyhtiöstä. Jos koirasi on suurempi kuin kahdeksan kiloa, täytyy sen matkustaa lentokoneen ruumassa. Tällöin koira laitetaan häkkiin, jonka tulisi olla riittävän suuri, jotta koirasi mahtuu liikkumaan sen sisällä. Muista ulkoiluttaa ja syöttää koirasi hyvin mahdollisimman lähellä lähtöaikaa. Kun koira on väsynyt, se malttaa paremmin olla rauhallinen matkan ajan. Koirallasi tulee olla matkalla mukana passi. Lisäksi sen tulee olla rokotettu vesikauhun varalta. Myös ekinokokkilääkityksen tulisi olla kunnossa.

Tämä sivusto on myytävänä! Anna tarjous täältä.